Basisopleiding Studiekring

Wicca is een ervaringsreligie. Om dit te kunnen ervaren heb je bepaalde basiskennis nodig en de gelegenheid om ervaring op te doen. Daar is de studiekring voor. Gedurende een jaar en een dag gaan we aan de slag met de basis om zelfstandig of in een groep met wicca aan de slag te kunnen. Daarna kun je de keuze maken om het hierbij te laten, om solistisch zelf verder te gaan, of toe te treden in de coven. Een coven, ook wel heksencirkel genoemd, is een groep die samen wicca bestuderen en magisch werk doen. Zij delen kennis en ervaringen met elkaar, en voeren gezamenlijk rituelen uit.

Praktische informatie

Gedurende een jaar en een dag ga je aan de slag binnen de studiekring. Het programma van de opleiding is doorlopend en het is op elk moment mogelijk om in te stromen. De basis van het programma bestaat uit:

De training Kringloop van Initiaties is iedere eerste dinsdag van de maand van 20 tot 22 uur. Hier kan van afgeweken worden.
De workshops zijn iedere derde dinsdag van de maand van 20 tot 22 uur. Ook hier kan van afgeweken worden.
Deze training en workshops zijn ook los, zonder deelname aan de opleiding, te volgen. Iemand die de studiekring volgt krijgt daarnaast in overleg nog extra opdrachten en begeleiding.

De meeste activiteiten vinden plaats op de Bonnefanten 93b, 2907NA Capelle aan den IJssel

Kosten: 15 euro per maand

4 gedachten over “Basisopleiding Studiekring”

 1. Hallo,

  Ik ben 18 jaar en heb interesse in wicca en hekserij. Ik zou graag deel willen nemen aan jullie studiekring als dat kan. Ik wil het graag echt ervaren en kijken of het iets voor mij is. Is het maandelijks opzegbaar? Ik hoor graag van jullie.

  Groeten, Mette

  Beantwoorden
  • Je mag stoppen wanneer je wilt. Deelnemen verplicht je tot niets. Het is juist de bedoeling dat je je vrij voelt om te ervaren of dit iets voor je is of niet.

   Beantwoorden
 2. Goedemiddag,

  Ik ben erg geïnteresseerd in de basisopleiding. Is er nog plek en kan je zomaar aanschuiven? Hoe werkt het precies? Ik hoor het graag.

  Groetjes, Andrea

  Beantwoorden
  • Ja, de studiekring is bedoeld om laagdrempelig aan te kunnen schuiven en te ervaren of het wat voor je is of niet. Het is wel handig om te laten weten als je erbij bent.

   Beantwoorden

Plaats een reactie