Coven

Een coven of heksenkring is een hechte groep mannen en/of vrouwen die samen hekserij bestuderen en magisch werk doen. Ze delen kennis en ervaringen met elkaar, en voeren gezamelijk rituelen uit. Omdat veiligheid daarbij heel belangrijk is en de samenwerking voor langere tijd is, is de coven geen open groep.

Wicca is een ervaringsreligie. Om wicca te kunnen ervaren heb je bepaalde basiskennis nodig, en natuurlijk de gelegenheid om ervaring op te doen. Als geïnteresseerde je aansluiten bij een coven lijkt dan een hele logische stap. Toch is dat niet zo logisch, omdat:

  • Je in een coven een commitment maakt voor een langere tijd. Het is fijner om elkaar eerst beter te leren kennen voordat iemand een covenlid wordt. En als je in een bestaande groep komt, is het fijn als je al een basisopleiding hebt gehad zodat je meteen mee kunt in de groepsdynamiek.
  • De keuze om met een coven verder te gaan in plaats van solistisch zou puur moeten afhangen van het willen werken en groeien in een groep. Het is alleen best lastig om dezelfde basiskennis en ervaring op te doen zonder hulp van anderen.
  • Sommigen hebben nog geen idee of wicca wel echt wat voor hen is. Het bijwonen van wat jaarfeesten is vaak niet genoeg om daar een goede inschatting van te maken. En ook boeken bieden maar een beperkte indruk omdat je het niet zelf ervaart.

Coven Awen

Achter deze website schuilt de coven Awen. We komen één keer per maand samen in Capelle aan den IJssel, meestal op woensdagavonden. De coven is langzaam gegroeid vanaf lammas 2010. We noemen onze traditie Dietse wicca, omdat we graag werken vanuit onze Lage Landse wortels. We werken met inwijdingen, die we zeker niet zien als hiërarchie in de groep. We hebben allemaal onze eigen visies en aanpak, en vinden het fijn om samen te komen en van elkaar te leren.

Studiekring en bijeenkomsten

Naast de coven komen we ook samen in de studiekring. De studiekring is een groep waar je je als geïnteresseerde bij kunt aansluiten om verschillende reden:

  • Om een basisopleiding te krijgen in de wicca
  • Om spiritueel en persoonlijk een groei door te maken onder begeleiding
  • Als kennismaking om later door te stromen naar de coven
  • Om te ervaren of wicca bij je past

De studiekring heeft twee bijeenkomsten per maand. Op de eerste en derde dinsdagavond van de maand worden trainingen aangeboden die samen de studiekring vormen.

Online

Niet iedereen is in de gelegenheid om naar onze locatie in Capelle aan den IJssel te komen. Daarom is het ook mogelijk om online begeleid te worden, kennis en ervaringen op te doen en in contact te zijn. Op dit moment ben ik druk bezig te digitaliseren. Mocht je interesse hebben, neem gerust contact op.